Ми обов’язково переможемо. Слава Україні!

Любі колеги, клієнти, інвестори та партнери!

Немає жодних сумнівів, що ми вистоїмо перед російською агресією. У нас, українців, є величезна перевага перед ворогом — ми воюємо на своїй території та робимо все можливе для її збереження, кожен на своєму фронті.

У цій битві ми втрачаємо наших найкращих людей. Крім того, війна завдає непоправної шкоди економіці, адже всі кошти, які мали інвестувати у сталий розвиток, витрачають на запобігання гуманітарній катастрофі та відновлення зруйнованого. Але все, що не вб’є нас, зробить нас сильнішим.

Війна скоро закінчиться, а наше життя поряд із країнами-агресорами — продовжиться. Відродити економіку в цих умовах допоможе досвід Ізраїлю, з яким наша країна вже має чимало спільного: єврейський народ теж пережив геноцид і страждання, так само дружній і єдиний перед ворогами, і так само дуже не любить воювати, але вміє.

Ця країна за багато років навчилася не лише жити, а й процвітати по сусідству з агресорами. Як не парадоксально, але причиною такого стрімкого зростання стала постійна необхідність забезпечення безпеки держави у ворожому оточенні та, відповідно, розвитку військової промисловості, яка, своєю чергою, потребувала високого ступеню розвитку від суміжних галузей.

Так, за останні десятиліття, Ізраїль став визнаним світовим центром у галузі індустріальних та агропромислових технологій, фінтеху, фармакології, кібербезпеки та штучного інтелекту. Сьогодні тут працює ціла екосистема вирощування стартапів, у роботі якої задіяно державу, бізнес, венчурних інвесторів, акселераторів та фонди. Це те, до чого рухалася Україна до початку військових дій.

Все це створює такий потужний приплив капіталу в країну, що зростання Ізраїльського ВВП часто буває двозначним. Так, наприклад, 2021 року економіка Ізраїлю виросла на рекордні для XXI століття 8,1%.

Звичайно, для такого стрімкого успіху потрібна політична підтримка з боку уряду, економічна — із боку західних партнерів, а ще — інтелект, енергія та патріотизм населення.

Все це в України вже є, а отже сумнівів у відродженні та розквіті її економіки у нас бути не може. Головне — не припиняти працювати, кожен у своєму напрямку. Для ZEZMAN це насамперед створення нових робочих місць, реновація інфраструктури та підвищення якості життя населення.

І на шляху до цієї мети нам обов’язково потрібна підтримка та допомога один одного, щоб робити свою роботу, доки наші воїни на передовій роблять свою роботу. І так з Б-жою допомогою і нашими з вами зусиллями побудуємо настільки сильну Україну, що жоден ворог не ризикне більше до нас поткнутися.

І так обов’язково переможемо. Слава Україні!

CEO Холдингу ZEZMAN
Борис Голденштейн